Al sinds wij Floortje Dessing destijds op tv bij Yorin travel eenzelfde soort reis zagen maken zeiden wij al tegen elkaar  .......   "daar zou ik ook ooit nog wel eens naar toe willen"  .......                        

 en jawel ; vanaf 21 januari 2010 gaan we een 15-daagse cruise maken naar Vuurland, Antarctica en   Kaap Hoorn met het passagiersschip ms "Delphin".

           

Onze reis begint in al Dusseldorf, dan met de bus naar Frankfurt waar een Boeing 747 van Lufthansa klaarstaat voor een rechtstreekse nachtvlucht naar Buenos Aires in Argentinië. Even tanken en dan weer verder naar Ushuaia (de meest zuidelijke stad ter wereld) waar het schip al ligt.

Aansluitend schepen we in en daarna hebben we de tijd om de omgeving van Ushuaia te verkennen. De volgende morgen maken we een excursie naar het nationaalpark Vuurland. Om 13:00 gaan de trossen los en varen we door het Beagle-kanaal naar open water om de oversteek via de Drake passage, de woeligste zee ter wereld, naar Antarctica te maken. (dus de Primatourtjes liggen al klaar!)

          

                                

           We varen een volle week tussen ijsbergen, pinguins, zeeleeuwen, walvissen en orka's !!

     

2 x daags wordt er bij een eiland gestopt en gaan we met zodiac's (rubberboten) in kleine groepjes    naar de wal.

                          

De camera en de verrekijker liggen reeds klaar om alles goed te kunnen bekijken en vast te leggen.

Vaarschema (tekst geknipt en geplakt uit de brochure)

1. vliegreis (nachtvlucht) 
2. aankomst Ushuaia, transfer naar het schip, inschepen
3. Ushuaia, start cruise 13.00 uur / passage Beagle Channel
4. Drake Passage/op zee
5 t/m 11. Antarctica,

Zeven volle dagen geheel in het teken van het Arctische gebied, met excursies  naar o.a. Argentine Island, Petermann Island, passage Lemaire Channel, Port Lockroy/ Palmer Archipel, Neumeyer Channel, Paradise Bay, Zuid-Shetlandeilanden, Neko Habour, Cuverville Island, Melchior Island en de tot de Zuid-Shetlandeilanden behorende eilanden Deception, King George en Half Moon.

Aan boord van het MS Delphin bevinden zich 8 moderne Zodiacs (rubberen motorboten) waarmee de expedities worden uitgevoerd. De negen Duitssprekende experts (van Hansa Kreuzfahrten) zullen de excursies begeleiden en weten u enorm veel te vertellen over geschiedenis, geologie, flora en fauna.

Aangezien Antarctica een grillig en steeds wisselend klimaat kent, wordt ter plaatse bepaald welke eilanden en ijsmassa’s we zullen bezoeken. Onderstaand een voorbeeld van een aantal excursies. Per zodiac, de rubberbootjes met buitenboordmotor die ons aan land zullen brengen, bezoeken we Deception Island, een slapende vulkaan. Hier maken we kennis met duizenden pinguïns, vogels en zien we het verlaten station van walvisvaarders, waar de vele vogels dankbaar hun nest gemaakt hebben. Vergeet uw zwemkleding niet, want er zijn diverse warmwaterbronnen waarin met gemak even gezwommen kan worden!

We komen deze dagen oog in oog te staan met pinguïns. Er leven op Antarctica 7 verschillende soorten. Op de ijsschotsen zien we ook diverse robben, zoals de zeehond, het zeeluipaard of misschien wel de zeeolifant. Vanuit de zodiac is de kans groot dat we walvissen zien, of de majestueuze orka’s, die op jacht zijn op de rustende robben.

Eén van de hoogtepunten is de passage van het smalle Lemaire kanaal (onder voorbehoud van weers- en ijsomstandigheden), in 1873 ontdekt door de Duitse kapitein Eduard Dallmann

We varen ook naar Paradise bay, waar we tussen de ijsbergen en in diepe fjorden terechtkomen, met de prachtigste ijscreaties en heldere kleuren. Let u ook op de geluiden die u hoort? Alles puur natuur en niet verstoord door menselijke inbreng of machines!

Ook op eilanden als Cuverville Island staan we oog in oog met de wilde natuur. Zien we de blauwe vinvis of een gracieuze bultrug? De wateren rond de eilanden van Antarctica zitten vol met kril, de voornaamste voedselbron voor deze immense vissen. De kans om ze te zien is bovendien erg groot, want het zijn de grootste zoogdieren ter wereld en zoogdieren moeten nu eenmaal boven water komen om adem te halen!

12. Drake Passage/op zee
13. Kaap Hoorn: aankomst 08.00 uur, vertrek 14.00 uur
14. Ushuaia: aankomst 08.00 uur, van boord, transfer naar de luchthaven voor terugvlucht
15. aankomst Düsseldorf

Terug naar homepage